Baggrund

fredag den 29. juni 2012

En tur til fotograf - 5 stjerner!

I går var vi til fotograf med Luka og jeg er begejstret. Derfor har jeg valgt at blogge herom, da jeg i samme forbindelse varmt vil anbefale fotografen til andre!

Det hele kom sig af, at jeg for tre måneder siden benyttede mig af et tilbud på dagensbedste.dk, hvor man kunne få taget et babybillede for sølle 148kr. Man skulle da være et skarn hvis ikke man lige kunne smide det efter sin lækre unge, så klik og bestil!
Da jeg så for et par dage siden fandt værdibeviset frem og til min store gru indså, at det udløb den 15/6, måtte kærestens fænomenale overtalelsesevner jo findes frem i et opkald til fotografen - og dermed fik vi en tid i går.

Inden vi tog hjemmefra havde vi egentlig ikke forventet så meget andet end at der blev taget et par hurtige billeder af fisen og så var det det, men vi skulle blive klogere..

Fotografen lå i Brædstrup i nogle mere eller mindre gemte lokaler under den lokale SparBank. Efter at have fotograf Jimmy i røret fandt vi det endelig frem til destinationen, og blev der mødt af en vældig rar og snaksagelig mand. Han tog os med ind i studiet og spurgte os, hvad vi havde af forventninger, hvilket vi ikke havde nogle kloge svar på - så han gik igang med at vise os sine ideer. Ret hurtigt kunne vi godt fornemme at han faktisk var indstillet på at få taget nogle gode billeder, på trods af den ellers minimale omsætning han ville få på fotoshoot'et. Fedt!

Luka blev afklædt sit tøj, så han bare lå og var lækker i sin ble, og så var han ellers model i de næste 10.15 minutter indtil han ikke synes det var sjovt mere! På den tid blev der både taget billeder af ham liggende på maven, liggende på ryggen med fødderne i munden, oppe på mors arm og skulder, oppe på fars arm og med mor og far i skøn forening. Jeg var bestemt ikke forberedt på at skulle være en del af fotoshoot'et, hvilket betød, at hverken tøj, hår eller makeup var planlagt derefter :O ... Men hvor var jeg dog glad for at det ikke var det, for da Jimmy pludselig sagde, at jeg skulle komme ind og tage Luka op i armene og hygge med ham, blev det jo nogle rigtig smukke og naturlige billeder han fik taget! Det var simpelthen en super fotografering - og personligt var jeg vild med at fotografen i stor stil fik påpeget mors dobbelthager når hun kiggede for meget nedad. Jaja naturligt er godt, men ikke SÅ naturligt ;)

Efter "skydningen" blev vi guidet ud i en lille frokoststue, hvor der hang en fladskærm på væggen. Foran denne blev vi placeret og så skulle vi ellers igang med en større udvælgelsesprocess af de mange billeder. Fotografen var simpelthen så dygtig også i den her situation. Vi kiggede billederne igennem et efter et og han tog sig ufattelig god tid og sørgede for at vi ikke stressede igennem det. Yderligere var han exceptionel dygtig til, ud fra vores blikke og fåmælte kommentarer, at fange, hvilke billeder vi var mest vilde med. Udvælgelsesprocessen foregik således:

1) I første runde lagde Jimmy de billeder vi udtrykte begejstring for over i en mappe  
2) Dernæst samlede han de billeder i den nye mappe der mindede om hinanden og stillede dem overfor hinanden så vi kunne udvælge det bedste billede af de to eller tre der var på skærmen af gangen.
3) Tilsidst havde vi så 10 tilbage som han forklarede os at vi kunne vælge 1 af, som vi så jævnfør tilbuddet ville få med i en 13x18 (+ en fil til computeren)

Fotografen skal have stor ros for ikke at presse på med at få os til at købe flere end det ene. Vi spurgte faktisk selv efter pris som vi fik, og selv da, sagde han, at han ikke synes vi skulle vælge for mange, da det i så fald ville være sjovere at komme igen om nogle måneder og få taget nogle nye hvor Luka var lidt ældre.

Som sagt er jeg simpelthen så begejstret over den service der blev ydet igennem både fotograferingen og udvælgelesprocessen. Alt i alt tog det 2 (!!) timer - og vi følte os ikke til gene på noget tidspunkt. Igen, manden havde altså kun en åndssvag rabatkupon på 148kr i vente, og kunne have gjort langt mindre ud af det, hvor vi stadig ville være fint tilfredse.

Vi endte iøvrigt med at bestille 4 billeder i alt, og så har vi på egen opfordring fået et miniatureprint med hjem på de andre fra 2. udvælgelsesrunde, HVIS vi nu skulle ønske os flere..... hvilket jeg nok ikke kan udelukke :)

Hvis andre skulle være interesseret i at få taget billeder hos fotografen, er her et link der fører direkte til hjemmesiden: Stoplite photo. Desuden kan de også følges på facebook, hvilket jeg bestemt vil gøre.

- Og så lover jeg at flashe billeder når vi får dem om nogle uger. Jeg glæder mig!

fredag den 22. juni 2012

Når baby gør antræk til at kravle

Ja i læste rigtigt. Min lillebitte dreng er begyndt at gøre antræk til at kravle; rumpen godt op i vejret og benene ind under sig når han placeres på maven - gisp!

Han gjorde det første gang forleden ude ved mine forældre og vi måtte da lige vende blikket mod ham en ekstra gang, da vi først blev gjort opmærksomme på hans nye påfund. Knægten er jo kun lige blevet 4 måneder, så det sidste jeg havde i tankerne var da, at han ville begynde at lægge op til den slags!

Derfor måtte jeg jo sætte mig lidt ind i det stadie - og det viser sig altså at nogle børn kravler allerede når de er 6 måneder, så nu må vi se hvornår Luka synes han skal begynde.

Og så vil jeg spare jer for mit piveri over hvor skrækkeligt det er, at min lille dreng blir så stor og i stedet grine af at kæresten så næsten får ret da han i sin tid proklamerede overfor sin svigermor: "Luka kravler rundt når vi er på ferie!" .... Hmm nu får vi at se! ;)

Synes iøvrigt lige i skal se min dejlige dreng med røven i vejret på legegulvet :)

mandag den 18. juni 2012

Regnbuemuffins

I går aftes blev jeg inspireret til at bage, da jeg så et billede af noget så fancy som regnbuemuffins! Helt lavpraktisk er der tale om basismuffins i et væld af farver. Synsmæssigt ligner det noget der kan forgifte en elefant, men samtidig kan de altså imponere de fleste vil jeg sige. Dét sat overfor det faktum, at vi her i familien er ét barn og to voksne børn, ja, så var det da vist et must at prøve!

De var virkelig lette at lave, så det var jo en fornøjelse at tålmodigheden ikke blev sat på prøve. Derudover var de også rigtig sjove at lave, da der jo gik sport i at sammensætte farverne på flotteste vis!

Indrømmet, de fik 5 minutter for meget i ovnen, hvilket åbenbart er opskriften på smagfuld gummi - meeen næste plade skal nok hitte, det er jeg sikker på :)




torsdag den 14. juni 2012

Når ens lille baby ikke er så lille mere.. (4 måneders update)

Vores lille valentinsbaby fylder 4 måneder i dag. 1/3 af hans første år er gået og jeg begynder efterhånden for alvor at forstå, hvad mødre på barsel mener, når de siger at tiden flyver afsted. Jøsses da!

Er det virkelig 4,5 måneder siden den lille fis lå inde i maven på mig og tumlede rundt mens jeg var til eksamen og forsvare min bachelor? Er det virkelig 4 måneder siden at terminsdatoen som var den 17/2 nærmede sig? Og er der virkelig gået 4 måneder siden jeg lå med ham i mine arme første gang og bare græd af lykke (og smerte)?

Min lille baby er pludselig ikke så lille mere lige pludselig. Især indenfor den sidste måned har han rykket sig helt vildt, både udviklingsmæssigt og udseendesmæssigt. Han er jo ikke et spædbarn mere nu - nu er han jo et lille barn, der for alvor begynder at vise sin personlighed og er rigtig skæg af være sammen med!

I sidste uge opdagede Luka som bekendt sine fødder. På en enkelt dag gik han fra at ligge med strakte ben og bruge sit krudt på at kigge rundt omkring sig - til at bøje sine ben, få fat i sine fødder og putte dem i munden! Dagen efter gik han skridtet videre og lå pludselig og skraldgrinede af sin far med lyd på og det hele! :-O Stoooooooop tiden!!

- Ja, jeg har forsøgt at tænke mig til hvordan man gør det, men har måttet erkende, at tiden nok går sin egen gang. Derfor må jeg bare følge med, og nyde hvert et sekund jeg har med den lille fyr. Det er heldigvis ikke så svært :)

Lad os lige lave status over hvor stor min lille skat nu engang er:

- Fødderne er opdaget
- Når han er i hopla, grines der med lyd
- Han trækker sig konstant op og sidde når han ligger ned, hvis han får fat i en hånd
- ALT kommer i munden, for gummerne klør
- Vi savler som aldrig før
- Det er nu muligt at ligge på maven i nogle minutter af gangen inden han blir utilfreds
- Legetøj undersøges nøje med hænder og mund
- Efterhånden på vej ud af str. 56
- Skider ikke hver dag mere (sket første gang i denne uge)
- Sover op til 6-7 timer i et stræk om natten (for efterfølgende at snakke. 2 timer indtil mor vinder kampen og Luka lægger sig og sover videre)
- Bliver fjalet og putter sig ind i mors og fars favn når folk "udefra" lavet fis med ham
- Meget nysgerrig for hvad det sker omkring ham (begyndende tv-narkomani - når man får lov)
- et enkelt rul fra mave til ryg (ikke helt bevidst)

For FILAN der er sket meget!!
... Heldigvis er og bliver ham Luka dog min lille øjesten uanset hvor stor og hvor gammel han bliver :)

tirsdag den 12. juni 2012

Mormors hækleprojekt

Det der hæklen er jo efterhånden blevet rimelig moderne. Især indenfor børneverdenen. Se bare de anerkendte mærker som Sebra og SillyU - de forstår om nogen at sætte sig fast på hækledillen og pumpe den for penge.

De fede ved hæklede ting er at det på en gang er super retro og topmoderne. Det er håndværk på sit ypperste og både små som store hæklede ting kan sætte nyt liv i et børneværelse, en reol, en gym-ball, en barnevognskæde - you name it!

Udover de fysiske resultater hækling fører med sig, så er der jo også hyggen i at hækle. Jeg har selv forsøgt mig, men må erkende, at jeg ikke er lige så lærenem som jeg gerne ville være. Dog hygger jeg mig stadig med det, og når jeg bliver dygtig nok vil jeg helt sikkert bevæge mig ud i nogle smarte kreationer til Luka (og mig selv ;) )

Indtil da, har mormoren fået ønskelisten hjem, og hun har allerede været flittig! Ønsket var en slange i drengefarver, som jeg længe har beundret og den er netop blevet bragt til adressen! Jeg er vild af begejstring!! :)

Så nu VIL jeg altså blive god til det der hæklen, så jeg også kan sætte mit navn på nogle ting! - Og så skal jeg iøvrigt lige komme mig over hvor gammel jeg føler mig når jeg sidder med en kop the og mit hæklegrej :D

Men se lige denne overmegakodylseje slange - som ejeren synes er meget spændende!

søndag den 10. juni 2012

For 1 år siden..

Ja, der tog jeg min første graviditetstest nogensinde - og så var den tilmed positiv!!
Hvor er det altså dejligt at tænke tilbage på, for det var jo på denne dag mit liv virkelig tog en drejning af en anden verden! :)

I dagene op til var snakken gået herhjemme på hvor spændte vi var, når der skulle tages en test. Jeg selv kunne slet ikke klare tanken om, at vi skulle stå to mand over en test og stirre, så jeg havde holdt lidt igen med at sige, hvilken dag testen kunne tages. En aften sneg jeg mig ligeledes ned i Bilka efter en af de her fancy Clear Blue, der skulle være ekstrem påregnelige og som iøvrigt koster spidsen af en jetjager!! -Og så var jeg klar!

Lørdag den 11/6-11 vågnede jeg tidligt som et lille barn på sin fødselsdag ;) Jeg listede ned på badeværelset og tog testen, lagde den på bordet og rystede så de par minutter man skulle vente på resultat. Hold op der fløj mange tanker gennem hovedet på mig i "ventetiden" - der var tryk på inde i hjernen. Mest forsøgte jeg at sætte mig op til at den nok var negativ, for kun de færreste lykkes trods alt i første forsøg, og så måtte jeg jo ikke blive for skuffet.

Jeg gik lidt rundt på badeværelset pg kiggede på forskellige ting, da jeg lige kort rettede mit blik på testen: "Gravid"!!! Jeg var ved at falde bagover og mit hjerte bankede løs. Rystede som en gal. Jeg kunne slet ikke tro mine egne øjne! De næste par minutter kan jeg ikke rigtig huske. Tror vitterligt jeg var i chok og bare stirrede stift på testen :D

Med min rystende hånd tog jeg testen og løb op i soveværelset, hvor kæresten lå og sov en ellers fredelig søvn. Den fik jeg spoleret med mit udbrud "SKAT, SE!!!!!!" hvorefter jeg stak testen helt ned i skærmen på ham. Tvivler i grunden på han kunne se noget som helst, så tæt den kom på! Efter et par sekunder hvor han lige fik stillet synet skarpt fløj han også op, og så var vi ellers to unge mennesker der bare hvinede og jublede og slet ikke kunne få armene ned. Det var den vildeste oplevelse, og hele dagen var vi til Rock Under Broen, men kunne slet ikke samle os om andet end at kigge og mærke på min mave med tusinde tanker løbende gennem os :)

Her 1 år senere ligger jeg med vores lille guldklump på skødet og er bare mere stolt og lykkelig end nogensinde før!




lørdag den 9. juni 2012

"Hva faen er det der...

... for enden af mine ben??"

Yay, endelig fandt Luka sine fødder og hold fast hvor ser det sjovt ud!! Nu går kampen ind på at få dem ind i munden :D

torsdag den 7. juni 2012

Tid til ferie - tid til pas

Med en sommerferie der nærmer sig, er det også ved at være tid til at få ordnet nogle af de praktiske ting inden afrejse - såsom at få lavet pas til Fisen.

Haha hvor lækkert et mugshot er det lige?! :D

Lidt nyt til Fisen

Netshopping er en farlig ting! Og især når man render og støder ind i diverse tilbud er det da umuligt at holde sig tilbage. (Det er vi i hvert fald én om at mene herhjemme).

Derfor stod Fisen for tur endnu engang. Lad os kalde det for "tillykke-med-at-du-nu-er-kommet-over-de-5kg-shopping". En undskyldning er nemlig altid vigtig at have parat når der shoppes!

En-to-tre og så var der bestilt 2 bodyer og 1 hjelm fra Danefæs nye kollektion. I love it.

Kom sol, kom sommer!

tirsdag den 5. juni 2012

Besøg af sundhedsplejersken på fars dag

I dag er Luka blevet 16 uger.
Vores SP har derfor været forbi til et 4mdr's tjek af Luka og det er jo i den forbindelse altid spændende at få ham målt og vejet.
5150g og 62cm kunne den lille mand præstere. Så på de 16 uger er han altså vokset 13cm og har taget godt 2kg på. Man må sige han stadig er en lille spirrevip, meen han skal nu nok komme efter det :)

Da SP stod med Luka inde på puslebordet og tjekkede ham spurgte hun mig om han kunne trille fra mave til ryg endnu. Knap nok nåede jeg at svare nej, førend at drengen fandeme gjorde det lige foran øjnene på os! Lille blærerøv!

.. Så det kunne SP jo tilsyneladende krydse af på listen og jeg måtte efterfølgende i telefonen krybe til korset overfor kæresten, der tidligere havde været påståelig og sagt at det kunne han altså godt, og fortælle ham at han havde ret. Satans!
Men ok, det var garanteret bare Luka der ville give sin far en ekstra fars dags gave ;)

Herunder kan i se hvad Luka ellers gav sin far - i kan tro far blev glad :)

... Og så har vi altså fået os en dreng der propper alting i munden og bider i det. Han ligner en hund med sit ben når han sådan sidder og gumler!

Glædelig fars dag derude!

mandag den 4. juni 2012

Billeder fra dåben

Ja titlen på indlægget siger vist sig selv, så jeg vil ikke skrive forfærdelig meget mere - blot tage jer igennem højdepunkterne fra vores helt fantastiske dag :)


På vej ind i kirken hvor Luka bæres af min søster

Forældre og Luka ved døbefonden

Alle faddere og os samlet efter dåben


Hovdepersonen

Udenfor kirken


Den ene dåbskage


Den anden dåbskage

De stolte forældre og bedsteforældre hjemme i haven

Slutteligt et fællesbillede af alle gæsterne til dåben hjemme i haven

SKØN DAG!

lørdag den 2. juni 2012

På tur i svømmehallen

I øjeblikket er dagene lange herhjemme. Ikke forstået på den måde at jeg keder mig - på ingen måde da - men Luka har altså fået en ide om, at dagen skal starte omkring kl 4 om morgenen (læs; natten!!)

Så når mor her giver op omkring kl 6 og lader den stå 1-0 til Fisen, kan vi jo lige så godt få noget ud af dagen. Derfor tog vi forleden i svømmehal for første gang. Super fed oplevelse, men hold da op hvor en udfordring rent logistikmæssigt med en baby på armen der også skal gøres klar!

Det var klart en succesoplevelse og især da jeg tog mig sammen og fik dykket Luka!! 1,2,3 - et pust i hovedet, og så ellers under vandet. Ingen skrig og skrål, og han lukkede til som han skulle. Jeg synes det er sejt at de små kan det! :D

Både i omklædningen og i svømmehaller fik vi en enorm opmærksomhed fra de øvrige gæster. Og med en gennemsnitsalder på +70 fik vi rigtigt fortalt historier om diverse børne- og oldebørn og der blev dikke-dikket ;)

Efter 5-10 min i svømmehallen var energien brugt op og vi kunne efterfølgende tage hjem med en MEGET træt dreng (og mor og far) ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...